Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe ciasteczka
Kroki postępowania
Margarynę posiekać z jajkiem, dodać drożdże utarte z cukrem, żółtko, śmietanę, aromat, i szczyptę soli.
![Krok 1 - Jabłkowe ciasteczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablkowe-ciasteczka9-2.jpg)
![Krok 2 - Jabłkowe ciasteczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablkowe-ciasteczka10-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłkowe ciasteczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablkowe-ciasteczka11-2.jpg)
![Krok 4 - Jabłkowe ciasteczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablkowe-ciasteczka12-2.jpg)
![Krok 5 - Jabłkowe ciasteczka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablkowe-ciasteczka13-2.jpg)
mąka | 2 szklanki |
margaryna | 20 dag |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
drożdże | 1 dag |
cukier | 1 łyżka |
kwaśna śmietana | 1/2 szklanki |
aromat pomarańczowy | 1 szt |
jabłka | 1/2 kg |
cukier puder | do posypki |
Cynamon mielony Prymat | do posypki |
sól | 1 szczypta |
papier do pieczenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: