Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe knedle
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jabłkowe knedle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablkowe-knedle1-2.jpg)
![Krok 2 - Jabłkowe knedle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablkowe-knedle2-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłkowe knedle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablkowe-knedle3-2.jpg)
Rzucamy do gotującego się wrzątku i czekamy aż wypłyną na powierzchnię .
Zdejmujemy z ognia i trzymamy w kąpieli wodnej knedle około 10 minut.
![Krok 4 - Jabłkowe knedle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablkowe-knedle4-2.jpg)
![Krok 5 - Jabłkowe knedle foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablkowe-knedle0-2.jpg)
jabłka | 3 sztuki |
mąka pszenna | 1 szklanka |
jajko | 1 |
sól | |
cukier | 2 łyżki |
margaryna |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: