Przepis i sposób przygotowania na: Jaglane clafoutis
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jaglane clafoutis foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglane-clafoutis1-2.jpg)
![Krok 2 - Jaglane clafoutis foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglane-clafoutis2-2.jpg)
Mleko kokosowe i ugotowaną kasze jaglaną wrzucić do wysokiego pojemnika, dolać likier, całość zmiksować blenderem na gładką masę.
![Krok 3 - Jaglane clafoutis foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglane-clafoutis3-2.jpg)
Wlać do miski i zmiksować razem.
![Krok 4 - Jaglane clafoutis foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglane-clafoutis4-2.jpg)
![Krok 5 - Jaglane clafoutis foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglane-clafoutis5-2.jpg)
Posypać czarną porzeczką (użyłam mrożonej – nie rozmrażałam wcześniej) i wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 minut.
Wyjąć lekko przestudzić, posypać cukrem pudrem i podawać, najlepiej jeszcze na ciepło, chociaż na zimno tez smakuje dobrze.
![Krok 6 - Jaglane clafoutis foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jaglane-clafoutis6-2.jpg)