Przepis i sposób przygotowania na: Jagniecina z chrupiącymi morelami
Kroki postępowania
Mięso kroimy w kostkę i oczyszczamy z błon ścięgien itp. Przekładamy do miski i zalewamy jogurtem (najlepszy jest jogurt typu grecki turecki bałkański) , wsypujemy garam masala (PRZEPIS NA TE MIESZANKĘ W MOJEJ KSIĘDZE),chili ,kurkumę, sól, przecier pomidorowy , starty na małych oczkach czosnek i imbir. Wszystko dokładnie mieszamy. I odstawiamy do zamarynowania na co najmniej 3 godzinki.
Cebule kroimy bardzo drobno lub mielimy w blenderze na masę .Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni lub woku z grubym dnem. Na oleju smażymy cebulę aż zmięknie i zeszkli się, dodajemy , mięso z cała marynatą i powoli doprowadzamy do wrzenia , zalewamy kubkiem wody przykrywamy i dusimy 1 godzinę , mieszając od czasu do czasu i sprawdzając kruchość mięsa.
![Krok 1 - Jagniecina z chrupiącymi morelami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagniecina-z-chrupiacymi-morelami3-2.jpg)
![Krok 2 - Jagniecina z chrupiącymi morelami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagniecina-z-chrupiacymi-morelami2-2.jpg)
![Krok 3 - Jagniecina z chrupiącymi morelami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagniecina-z-chrupiacymi-morelami1-2.jpg)
Smacznego !
![Krok 4 - Jagniecina z chrupiącymi morelami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagniecina-z-chrupiacymi-morelami0-2.jpg)