Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowo- truskawkowe romby
Kroki postępowania
W każdym kwadracie dodatkowo nacinamy po przeciwnych rogach dwa duże „L”.
![Krok 1 - Jagodowo- truskawkowe romby foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodowo-truskawkowe-romby1-2.jpg)
![Krok 2 - Jagodowo- truskawkowe romby foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodowo-truskawkowe-romby2-2.jpg)
Tak przygotowaną blaszkę z ciastkami wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 15 minut w 190°C do wyrośnięcia i zrumienienia. Upieczone wyjmujemy i studzimy.
Między czasie przygotowujemy krem mascarpone.
![Krok 3 - Jagodowo- truskawkowe romby foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodowo-truskawkowe-romby3-2.jpg)
![Krok 4 - Jagodowo- truskawkowe romby foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodowo-truskawkowe-romby4-2.jpg)
Na serek wykładamy umyte i osuszone owoce (jagody i truskawki). Deser przekładamy do chłodu. Przed podaniem dekorujemy go bazylią i oprószamy cukrem pudrem.
![Krok 5 - Jagodowo- truskawkowe romby foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodowo-truskawkowe-romby5-2.jpg)