Przepis i sposób przygotowania na: Jagodzianki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki163-2.jpg)
![Krok 2 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki162-2.jpg)
![Krok 3 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki161-2.jpg)
![Krok 4 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki160-2.jpg)
![Krok 5 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki159-2.jpg)
![Krok 6 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki158-2.jpg)
![Krok 7 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki157-2.jpg)
![Krok 8 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki155-2.jpg)
![Krok 9 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki156-2.jpg)
![Krok 10 - Jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki154-2.jpg)
mąka | 1 kg |
mleko | 2 szklanki |
drożdże | 10 dkg |
margaryna | 15 dkg |
jaja | 2 |
żółtko jajek | 1 |
cukier | 1 szklanka |
jagody | ok. 1/2 l |
cukier do posypania | |
lub kruszonka | |
cukier waniliowy | 1 |
budyń | 1 łyżka |
cukier do drożdży | 1 łyżka |
jajko | 1 roztrzepane |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: