Przepis i sposób przygotowania na: Jagodzianki inaczej
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jagodzianki inaczej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki-inaczej1-2.jpg)
![Krok 2 - Jagodzianki inaczej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki-inaczej2-2.jpg)
![Krok 3 - Jagodzianki inaczej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki-inaczej3-2.jpg)
![Krok 4 - Jagodzianki inaczej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki-inaczej4-2.jpg)
![Krok 5 - Jagodzianki inaczej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki-inaczej5-2.jpg)
Piec około 45-50 minut w 180stopniach.
![Krok 6 - Jagodzianki inaczej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki-inaczej6-2.jpg)
mąka pszenna | 500 gram |
drożdże suche | 7 gram |
cukier trzcinowy | 1/4 szklanki |
jajko | 2 sztuki |
mleko | 250 gram |
sól | 1/2 łyżeczki |
masło | 70 gram roztopionego |
jagody | 1 szklanka |
cukier trzcinowy | 1/2 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
jajko | do posmarowania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: