Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajecznica z boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
boczek wędzony 200 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczkiem

Boczek pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię i smażyć na wolnym ogniu kilka minut, aż boczek się zarumieni. W międzyczasie na miseczce rozbić jajka i lekko roztrzepać widelcem. Gdy boczek jest wystarczająco zarumieniony, wlać jajka na patelnię. Smażyć przez chwilę, cały czas mieszając, aż jajka się zetną. Doprawić do smaku niewielką ilością soli oraz pieprzem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 13.10.2013 21:28
taką uwielbiam
fotoviderek 30.05.2013 07:36
Świetna jajecznica :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak