Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajecznica z cebulką i szczypiorkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
masło 1 łyż.
szczypiorek 2 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cebulką i szczypiorkiem

Kroki postępowania

1
Szczypiorek myję, osuszam i drobno siekam. Cebulę obieram i kroję w małą kostkę. Jajka wybijam do miseczki, wsypuję posiekany szczypiorek, sól oraz pieprz.
Krok 1 - Jajecznica z cebulką i szczypiorkiem foto
2
Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam posiekaną cebulę i smażę na niewielkim ogniu, aż się zeszkli. Wtedy wlewam na patelnię jajka z dodatkami i smażę na niewielkim ogniu mieszając od czasu do czasu drewnianą łopatką, aż masa się zetnie (należy uważać, aby jajka za bardzo się nie ścięły, bo jajecznica będzie sucha i niesmaczna).
Krok 2 - Jajecznica z cebulką i szczypiorkiem foto
3
Gotową jajecznicę przekładam na talerz, posypuję szczypiorkiem, podaję z plastrami pomidora i ogórka.
Krok 3 - Jajecznica z cebulką i szczypiorkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 12.07.2013 18:26
najlepsza wychodzi z jajek od kurek wiejskich...wtedy ma smak prawdziwej jajecznicy!
marianp20 12.07.2013 09:08
uwielbiam taką jajecznicę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak