Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajecznica z filetem i bazylią

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cebula biała 1 sztuka
filet z kurczaka 1 sztuka
sól i pieprz
bazylia
natka pietruszki
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z filetem i bazylią

Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy.Natke takze siekamy.. Jajka sparzamy. PIers kurczaka obtaczamy lekoo w ziołach bazylii i podsmażamy na maśle. Dodajemy cebulę i smażymy, aż się lekko zrumieni. Następnie dodajemy natkę Gdy składniki sie połaczą , wbijamy jajka, doprawiamy do smaku i smażymy, mieszając Podajemy ze świezymi pomidorami , ozdabiamy świeżą natką pietruszki..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 21.02.2016 13:08
na pewno pyszna
Wafelek2601 27.11.2015 18:37
Bardzo smaczna
MAR3STA 27.11.2015 17:03
pyszna taka jajecznica
Agnieszka-87-25 27.11.2015 15:50
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak