Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
majonez tradycyjny 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
ogórki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka pod pierzynką

Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą już miękkie studzimy je, obieramy ze skórki, myjemy i przecinamy na pół. Układamy na płaskim półmisku lub talerzu. W osobnej misce przygotowujemy sos z majonezu, śmietany i pokrojonego w bardzo drobną kostkę ogórka korniszona. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Tak przygotowany sos układamy na wierzchu każdego z jajek. na koniec posypujemy posiekaną drobno natką pietruszki. Chłodzimy w lodówce około 30 minut. Podajemy jako przystawkę do wszelkiego rodzaju potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.09.2013 22:51
pyszna przekąska:-)
Alex_M 15.01.2013 13:30
lubie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak