Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

jajka sadzone po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 szt
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: jajka sadzone po węgiersku

Najlepiej smażyć na dwóch patelniach po cztery jajka.Na mocno rozgrzany tłuszcz wbijamy ostrożnie po jednym jajku ,tak aby żółtko pozostało w całości. Posypać solą , pieprzem i mieloną papryką, chwilę smażyć na niezbyt silnym ogniu nie mieszając a gdy białka zaczną się ścinać, oddzielić nożem jedno od drugiego,przykryć i utrzymywać jeszcze na słabym ogniu przez chwilę. Podając posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak