Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka w garnuszkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
bułki 2
Szczypiorek cienki
wędlina
feta

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w garnuszkach

Kroki postępowania

1
Z bułek odkroić wierzchołki na czapeczki, a środki wydrążyć.
Krok 1 - Jajka w garnuszkach foto
2
Posmarować środki i boki masłem. Wewnątrz położyć po plasterku szynki lub polędwicy i pokruszyć fetę.
Krok 2 - Jajka w garnuszkach foto
3
Wbić po jajku do każdej bułki. Posypać szczypiorkiem. Nałożyć czapeczki i zapiec na folii aluminiowej ok.15min w 180stopniach. Tak, by bułki się podpiekły a białka ścięły.
Krok 3 - Jajka w garnuszkach foto
4
Gotowe bułeczki podawać na ciepło.
Krok 4 - Jajka w garnuszkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 09.09.2012 21:41
Rewelacyjne! Na śniadanko idealne!
Henryka2 04.09.2012 14:56
Pomysłowe
pacpaw 03.09.2012 19:29
świetny pomysł z tym zapiekaniem. Bułeczki tylko ładne trzeba kupić, aby było co wydrążać
sylwia / sytofala 03.09.2012 19:10
szybkie 2 w 1
Justyna28 03.09.2012 16:22
smacznie wygląda:)
hahanka 03.09.2012 12:19
znakomite!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak