Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka ze szczypiorkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
szczypiorek 1 pęczek
majonez 6 łyżek
jogurt naturalny 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka ze szczypiorkiem

Jajka zagotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Żółtka jajek rozdrobnić widelcem. Szczypiorek posiekać i dodać do żółtek, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem napełniać wgłębienia po żółtkach. Majonez wymieszać z jogurtem i nakładać na wierzch jajek. Całość posypać solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 09.03.2014 17:24
pyszne są takie jajka
Lidzia 09.03.2014 10:33
Takie lubię.
adelajda 09.03.2014 10:31
szybkie śniadanko
patryska76 09.03.2014 10:09
Klasycznie, ale za to jak pysznie!
Jarek123 09.03.2014 09:46
Proste i zdrowe! :)
Romanowka 09.03.2014 09:34
proste i smaczne! zaraz też będę gotować jajka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak