Przepis i sposób przygotowania na: Jarmużowo-dyniowa tarta
Kroki postępowania
Mąkę przekładamy do miski. Dokładamy do niej pozostałe składniki. Zagniatamy energicznie ciasto.
![Krok 1 - Jarmużowo-dyniowa tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jarmuzowo-dyniowa-tarta1-2.jpg)
![Krok 2 - Jarmużowo-dyniowa tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jarmuzowo-dyniowa-tarta2-2.jpg)
Dynie kroimy w kostkę. Pokrojoną delikatnie obgotowujemy. Odcedzamy i studzimy.
![Krok 3 - Jarmużowo-dyniowa tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jarmuzowo-dyniowa-tarta3-2.jpg)
![Krok 4 - Jarmużowo-dyniowa tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jarmuzowo-dyniowa-tarta4-2.jpg)
Chwilkę razem smażymy i doprawiamy do smaku.
Między czasie kiełbasę kroimy w plasterki i przysmażamy na oddzielnej patelni.
Zarówno kiełbasę jak i dynię dokładamy do jarmużu. Całość mieszamy i wykładamy na ciasto kruche.
Na wierzchu układamy pokrojony w kostkę ser feta.
Jajka miksujemy ze śmietaną i zalewamy składniki nadzienia. Tarte pieczemy około 40 minut w 180˚C.
Podajemy na ciepło.
![Krok 5 - Jarmużowo-dyniowa tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jarmuzowo-dyniowa-tarta5-2.jpg)