Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jarzynowa z boczkiem i kiełbaską

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 30 dkg
boczek 10 dkg
kiełbasa 10 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
woda 1 litr
ziemniak 2 szt
kostka rosołowa
śmietana 1 łyżka
natka pietruszki
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z boczkiem i kiełbaską

Obrane jarzyny trzemy na tarce o grubych oczkach, kapustę szatkujemy. Kiełbasę i boczek kroimy na mniejsze kawałki. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę. Natkę pietruszki kroimy. Wszystkie składniki (prócz śmietany) dajemy do garnka i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Na koniec doprawiamy śmietaną, przyprawą uniwersalną i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 09.10.2013 08:29
pyszna treściwa zupa idealna na chłodne dni
ben-ka 08.10.2013 20:33
lubię zupy,taką też bym zjadła.
Wacław 20.09.2013 10:53
coś dla mnie ,pychaaaaaaa !
junox 27.03.2013 20:56
bardzo lubię jarzynową,a jak jeszcze świeże jarzynki będą -pyszności
kuklik 26.01.2013 19:15
wspaniała
alaaa 30.10.2012 18:53
takie zupki to ja lubię,pycha
Łukasz15 23.08.2012 09:41
Pyszna zupa
MagdaXXX 21.08.2012 21:41
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak