Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny garnek z dynią
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jesienny garnek z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-garnek-z-dynia1-2.jpg)
![Krok 2 - Jesienny garnek z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-garnek-z-dynia2-2.jpg)
Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Bakłażana pokroić w kostkę, wrzucić z papryką do garnka. Smażyć razem, co chwilę mieszając.
![Krok 3 - Jesienny garnek z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-garnek-z-dynia3-2.jpg)
Dynię obrać, usunąć włókna z pestkami. Miąższ pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Wlać 100 ml wody, dusić pod przykryciem. Do miękkości dyni.
![Krok 4 - Jesienny garnek z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-garnek-z-dynia4-2.jpg)
Chorizo pokroić w pół plastry, wrzucić z cukinią do garnka. Wymieszać.
![Krok 5 - Jesienny garnek z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-garnek-z-dynia5-2.jpg)
Dodać pomidory w puszce, doprawić cukrem, oregano, czubricą, solą i pieprzem do smaku. Dusić jeszcze 10 minut.
![Krok 6 - Jesienny garnek z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-garnek-z-dynia6-2.jpg)