Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny jabłecznik
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jesienny jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-jablecznik1-2.jpg)
![Krok 2 - Jesienny jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-jablecznik2-2.jpg)
Odłożone ciasto zabarwić barwnikami i wyciąć listki za pomocą foremek.
![Krok 3 - Jesienny jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-jablecznik3-2.jpg)
![Krok 4 - Jesienny jabłecznik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-jablecznik0-2.jpg)
margaryna | 200 gr |
mąka pszenna | 2,5 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier | 0,5 szkl |
jajko | 2 szt |
sól | szczypta |
esencja waniliowa | 2 łyżeczki |
cukier | 0,5 szkl |
cynamon | 3 łyżeczki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3 łyżki |
jabłka | 1 obrane |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: