Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyk
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać aż sie rozpuści. Dodać żółtka, wymieszać. Wsypać przesianą mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Piec w temp. 170 st. 25 - 30 min.
Po ostydzeniu przekroić na 3 krążki.
![Krok 1 - Jeżyk foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jezyk18-2.jpg)
Śmietanę ubić i delikatnie połączyć z czekoladami.
Połową masy przełożyć krążki ciasta.
![Krok 2 - Jeżyk foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jezyk17-2.jpg)
![Krok 3 - Jeżyk foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jezyk15-2.jpg)
Przed kolejnym krokiem ciasto i pozostałą masę dobrze schłodzić.
![Krok 4 - Jeżyk foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jezyk16-2.jpg)
Przed podaniem schłodzić.
![Krok 5 - Jeżyk foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jezyk14-2.jpg)