Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowo-jabłkowe
Masa jabłkowa:
1 kg winnych jabłek,
- 1 galaretka agrestowa,
- 1 łyżka masła,
- 1-2 szkl. cukru kryształu,
Jabłka zetrzeć na tarce. Masło roztopić, dodać jabłka, cukier i chwilę prażyć na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać suchą galaretkę, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze 5 min. bez przykrycia.
Masa jogurtowa:
1 lt jogurtu owocowego (bez owoców),
- 1 galaretka koloru jogurtu,
- 1 łyżeczka żelatyny,
Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. wody. Jogurt połączyć z tężejącą galaretką.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt - masa jabłkowa - okrągłe biszkopty - masa jogurtowa