Przepis i sposób przygotowania na: JULKOTTBULLAR- szwedzkie mięsne kuleczki
Formujemy małe kuleczki- przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Smażymy w głębokim oleju.
Idealnie komponują się z sosem żurawinowym.
mięso mielone drobiowe | 30 dag |
mięso mielone wieprzowe | 30 dag |
mięso mielone wołowe | 30 dag |
cebula biała | 1-2 szt |
czosnek | 2-3 ząbki |
jajko | 1 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1/2 szklanki |
sól | |
pieprz | |
cynamon | |
kardamon | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
Imbir mielony Prymat | |
Ziele angielskie mielone Prymat | |
Kucharek przyprawa do potraw | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: