Przepis i sposób przygotowania na: Kajmakowa pysznotka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kajmakowa pysznotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kajmakowa-pysznotka1-2.jpg)
![Krok 2 - Kajmakowa pysznotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kajmakowa-pysznotka2-2.jpg)
![Krok 3 - Kajmakowa pysznotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kajmakowa-pysznotka3-2.jpg)
![Krok 4 - Kajmakowa pysznotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kajmakowa-pysznotka4-2.jpg)
![Krok 5 - Kajmakowa pysznotka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kajmakowa-pysznotka5-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżeczki |
cukier | 1/3 szkl |
masło | 200 g |
żółtko jajek | 3 szt |
śmietana 18 proc | 3 łyżki |
białko | 6 szt |
sól | 2 szczypty |
cukier | 1 szkl |
orzechy włoskie siekane | 2 szkl |
dżem porzeczkowy | ok 6 łyżek |
mleko | 2 szkl |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
żółtko jajek | 3 szt |
masa kajmakowa | 1 puszka |
masło | 200 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: