Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kakaowe racuchy z jagodami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
mleko 2% 1 szklanka
cukier trzcinowy 2 łyżki
kakao rozpuszczalne słodzone 2,5 łyżki
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat waniliowy kilka kropel
Imbir mielony Prymat szczypta
jagody 7 łyżek
olej
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe racuchy z jagodami.

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki poza jagodami i olejem przełożyć do wspólnej miski.Ręcznie za pomocą trzepaczki wymieszać dokładnie wszystkie składniki przygotowując ciasto.Do gotowego surowego ciasta dodać jagody.
Krok 1 - Kakaowe racuchy z jagodami. foto
2
Ciasto na racuchy z dodatkiem jagód delikatnie zamieszać,tak,by nie rozgnieść owoców.Na patelni rozgrzać olej.
Krok 2 - Kakaowe racuchy z jagodami. foto
3
Łyżką nakładać porcje ciasta na patelnię z dodatkiem tłuszczu i smażyć racuchowe placki na niedużym płomieniu z dwóch stron.
Racuchów wyszła dość pokaźna ilość.Połączenie kakao z jagodami to smakowita opcja,dobre zestawienie. Owoce przyjemnie się usmażyły w racuchach.Racuchy są miękkie w środku i chrupiące przy brzegach.Są słodkie,ale nie przesłodzone, pachną intensywnie waniliowo.Jeśli dla kogoś wydadzą się zbyt mało słodkie to zawsze można je oprószyć z wierzchu cukrem pudrem.
Krok 3 - Kakaowe racuchy z jagodami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 13.07.2013 19:04
musza byc smaczne sam tytul juz zacheca do konsumpcji:)
gosia56 13.07.2013 14:48
porywan jednego pycha
David 13.07.2013 14:28
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak