Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior smażony w cieście.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kalafior smażony w cieście. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kalafior-smazony-w-ciescie.1-2.jpg)
![Krok 2 - Kalafior smażony w cieście. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kalafior-smazony-w-ciescie.2-2.jpg)
![Krok 3 - Kalafior smażony w cieście. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kalafior-smazony-w-ciescie.3-2.jpg)
![Krok 4 - Kalafior smażony w cieście. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kalafior-smazony-w-ciescie.4-2.jpg)
jajko | 1 sztuka |
mleko | 100 ml |
mąka pszenna | około 7 łyżek |
sól do smaku |
kalafior | 1 średnia sztuka |
sól do smaku | |
masło lub margaryna | do smażenia |
Bułka tarta klasyczna Prymat | pół szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: