Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowa surówka z majonezem i orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt.
orzechy włoskie 5 dag
majonez 3/4 szklanki
pomidor 1 szt
natka pietruszki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa surówka z majonezem i orzechami

Wykonanie:
Kalafior opłukać, następnie podgotować w lekko osolonej i zakwaszonej octem wodzie. Następnie kalafiora osuszyć na ściereczce, przełożyć do salaterki, posolić w razie potrzeby i polać majonezem. Posypać posiekanymi orzechami, natką pietruszki i przybrać cząstkami pomidora. Taką sałatkę można przyrządzać z surowego kalafiora, podzielonego na różyczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.12.2015 08:22
fajny przepis
Anna133 20.06.2015 16:05
nie smakowałam jeszcze takiej !
Gracer 20.06.2015 13:33
prosta ale z pewnością smaczna jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak