Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka piknikowa - nadziana
2.Gdy nam drożdże \" rosną\" w tym czasie roztapiamy masło
3.Wsypujemy do miski mąkę dodajemy nasze drożdże, masło, sól
4.Wyrabiamy w misce, odstawiamy na około godzinkę pod przykryciem
5.po wyrośnięciu wykładamy na obsypaną mąką stolnice, wyrabiamy, dzielimy na 2 części
6.rozwałkowujemy na prostokąty i dodajemy farsz: ser żółty, szynka, serek topiony, pomidorki koktajlowe. W drugiej kanapce dodałam parówkę zamiast pomidora, gdyż mój kochany niejadek nie znosi pomidorów....w smaku wyszło dosyć ciekawe:)
7.zwijamy nasze ciasto, smarujemy rozbełtanym jajkiem - czekamy 20 minut aby odpoczęło
8.pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180* około 30 minut:)