Przepis i sposób przygotowania na: Kanapkowa pasta gryczana z ogórkiem
Kroki postępowania
Do miski wsypać ugotowaną na sypko i wystudzoną kaszę gryczaną.
![Krok 1 - Kanapkowa pasta gryczana z ogórkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kanapkowa-pasta-gryczana-z-ogorkiem1-2.jpg)
Dodać majonez oraz sól i pieprz. Wymieszać dokładnie.
![Krok 2 - Kanapkowa pasta gryczana z ogórkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kanapkowa-pasta-gryczana-z-ogorkiem2-2.jpg)
Szczypiorek umyć, osuszyć. Posiekać i wsypać do kaszy.
![Krok 3 - Kanapkowa pasta gryczana z ogórkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kanapkowa-pasta-gryczana-z-ogorkiem3-2.jpg)
Ogórki konserwowe osączyć dobrze z zalewy, pokroić w drobną kosteczkę. Osączyć z soku i wrzucić do kaszy. Wymieszać (pastę można zmiksować blenderem na gładko). Wstawić do lodówki aby smaki się przegryzły.
![Krok 4 - Kanapkowa pasta gryczana z ogórkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kanapkowa-pasta-gryczana-z-ogorkiem4-2.jpg)
Nałożyć do miseczki i podawać do chleba
![Krok 5 - Kanapkowa pasta gryczana z ogórkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kanapkowa-pasta-gryczana-z-ogorkiem5-2.jpg)