Przepis i sposób przygotowania na: Kandyzowany sernik
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kandyzowany sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kandyzowany-sernik1-2.jpg)
Do malaksera przekładamy ser, masło, żółtka oraz cukier puder. Składniki dokładnie miksujemy. Między czasie białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli.
Do masy serowej dokładamy mąkę, proszek do pieczenia, budyń oraz olejek pomarańczowy. Całość ponownie miksujemy. Ubite białka łączymy z masą serową.
![Krok 2 - Kandyzowany sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kandyzowany-sernik2-2.jpg)
Sernik wkładamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w 180˚C.
Po wyjęciu ciasto dokładnie studzimy i wyjmujemy z formy. Następnie ściągamy z niego delikatnie zrumieniona skórkę (niekoniecznie). Na tak przygotowany wierzch wylewamy owoce kandyzowane zatopione w białej czekoladzie.
![Krok 3 - Kandyzowany sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kandyzowany-sernik3-2.jpg)
![Krok 4 - Kandyzowany sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kandyzowany-sernik4-2.jpg)
![Krok 5 - Kandyzowany sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kandyzowany-sernik5-2.jpg)