Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kapuśniaczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki3-2.jpg)
Do drobno pokrojonej i usmażonej na oleju cebuli dodajemy kapustę, przesmażone pieczarki, surowe jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
![Krok 2 - Kapuśniaczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki4-2.jpg)
Wyrośnięte ciasto wałkujemy i albo tniemy na prostokąty , nadziewamy farszem i zawijamy.
Albo nakładamy farsz na środek ,całość zwijamy a potem przecinamy na dowolne kwadraty.
![Krok 3 - Kapuśniaczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki5-2.jpg)
Resztkę ciasta bardzo cienko wałkujemy, wycinamy gwiazdki i za pomocą jajka przyklejamy na kapuśniaczki.
Gdy podrosną wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy na złoty kolor .
Temperatura 180 C.
![Krok 4 - Kapuśniaczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki6-2.jpg)