Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczki w kruchym cieście.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kapuśniaczki w kruchym cieście. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki-w-kruchym-ciescie.1-2.jpg)
![Krok 2 - Kapuśniaczki w kruchym cieście. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki-w-kruchym-ciescie.2-2.jpg)
![Krok 3 - Kapuśniaczki w kruchym cieście. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki-w-kruchym-ciescie.3-2.jpg)
![Krok 4 - Kapuśniaczki w kruchym cieście. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki-w-kruchym-ciescie.4-2.jpg)
![Krok 5 - Kapuśniaczki w kruchym cieście. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki-w-kruchym-ciescie.5-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szklanki |
masło lub margaryna | 20 dag |
jajko | 2 sztuki |
żółtko jajek | 2 sztuki |
sól | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
śmietana 12% | 2 kopiaste łyżki |
kapusta kiszona | 50 dag |
sól i pieprz | do smaku |
olej do smażenia | |
cebula | 1 sztuka |
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat |
mąka pszenna | do posypania stolnicy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: