Przepis i sposób przygotowania na: Kapusniaczki z grzybami
Kroki postępowania
Ręcznie wyrobić ciasto na jednolitą masę.
Wstawić do lodówki .
![Krok 1 - Kapusniaczki z grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki-z-grzybami1-2.jpg)
Kapustę kiszoną odsączyć ze soku i ugotować w małej ilości wody.
Grzyby ugotować w małej ilości wody.
Ugotowaną kapustę odsączyć z wody,drobno pokroić.
Obraną cebulę drobno pokroić ,zeszklić na gorącym oleju ,dodać kapuste i pokrojone ugotowane grzyby.Chwile podsmażyć.Przyprawić pieprzem i kminkiem.
![Krok 2 - Kapusniaczki z grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki-z-grzybami2-2.jpg)
![Krok 3 - Kapusniaczki z grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki-z-grzybami3-2.jpg)
![Krok 4 - Kapusniaczki z grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki-z-grzybami4-2.jpg)
Kapuśniaczki posmarować z wierzchu rozmąconym jajkiem.
Włożyć do nagrzanego 180 C piekarnika na około 20 minut.
![Krok 5 - Kapusniaczki z grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniaczki-z-grzybami5-2.jpg)