Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak Bradisk

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,7 L
kapusta włoska 50 dag
marchew
pietruszka
seler korzeniowy
pieczarki 5-6 szt
mięso z kurczaka 20 dag
tłuszcz
ryż 2 łyżki
natka pietruszki
sól
pieprz
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Bradisk

Kapustę oczyścić, opłukać, pokajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać częścią wody, ugotować. Warzywa i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć, zalać pozostałą wodą, gotować. Pod koniec gotowania dodać opłukany ryż i ugotować do miękkości. Potem połączyć z kapustą, chwilę pogotować, doprawić do smaku przed podaniem posypać posiekana natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.08.2014 10:34
apetycznie wygląda
olkaaa 14.08.2014 09:09
wygląda smakowicie
Sroczka 13.08.2014 23:10
Z chęcią zjadłabym ten kapuśniaczek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak