Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak Cassat

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1,5 L
kapusta kiszona 40 dag
pomidory 2-3 szt
pieczarki 6-8 szt
tłuszcz
mąka pszenna 1-2 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 szkl
natka pietruszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Cassat

Kapustę pokrajać, zalać wywarem, ugotować, pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cząstki. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, pomidorami, winem, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak