Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z grzybami leśnymi na smażonych żeberkach i boczku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kapuśniak z grzybami leśnymi na smażonych żeberkach i boczku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniak-z-grzybami-lesnymi-na-smazonych-zeberkach-i-boczku2-2.jpg)
- podsmażone żeberka wieprzowe,
- podsmażony boczek,
- 1 cebula,
- por,
- pietruszka,
- 2 marchewki,
- seler,
- suszone grzyby,
- 1 ząbek czosnku,
- papryka czerwona słodka i chilli,
- liść laurowy i ziele angielskie,
- rozmaryn,
- dodajemy sól i pieprz do smaku.
Całość gotujemy około 1,5 godziny. Po 1,5 godziny z buliony wyciągamy wszystkie składniki oprócz żeberek, boczku i grzybów.
![Krok 2 - Kapuśniak z grzybami leśnymi na smażonych żeberkach i boczku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniak-z-grzybami-lesnymi-na-smazonych-zeberkach-i-boczku3-2.jpg)
1 cebulę kroimy w kostkę, 2 marchewki trzemy na tarce z grubymi oczkami, a jeden ząbek czosnku szatkujemy w drobną kosteczkę.
Kapustę kiszoną kroimy w mniejsze kawałki. Jak kapusta jest za kwaśna - dobrze ją wcześniej przepłukać w bieżącej wodzie.
Tak przygotowane składniki wrzucamy do bulionu, który gotował się już wcześniej około 1,5h.
Gotujemy kolejne 1,5 godziny.
![Krok 3 - Kapuśniak z grzybami leśnymi na smażonych żeberkach i boczku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniak-z-grzybami-lesnymi-na-smazonych-zeberkach-i-boczku1-2.jpg)
Smacznego!
![Krok 4 - Kapuśniak z grzybami leśnymi na smażonych żeberkach i boczku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniak-z-grzybami-lesnymi-na-smazonych-zeberkach-i-boczku0-2.jpg)