Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak z ziemniakami i kiełbaską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kość 2 sztuki
kiełbasa śląska 50 dkg
oliwa 1 łyżka
ziemniaki 6 sztuk
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki

Porada

Zupę można zagęścić zasmażką.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z ziemniakami i kiełbaską

Kości (wieprzowe) umyć. Do garnka włożyć 1 kość, zalać wodą, dodać pokrojoną kapustę. Dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz przyprawy do smaku. Gotować do miękkości. W międzyczasie dodać kiełbasę podsmażoną na oliwie. Do drugiego garnka włożyć drugą kość. Zalać wodą, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Przyprawić, gotować do miękkości. Kiedy wszystko będzie miękkie ziemniaki wymieszać z kapustą. W razie potrzeby wlać troszkę wody spod kapusty. Zagotować. Doprawić do smaku i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 22.02.2015 08:38
dobra rozgrzewająca i syta zupa
miodunka 21.02.2015 22:06
Na zimne dni rozgrzewająca!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak