Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg.
boczek wędzony 30 dkg.
kości schabowe 2
ziemniaki 1 kg.
cebula 1
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
koncentrat pomidorowy
marchew 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak.

Kości i boczek gotujemy,dodajemy szklankę wody i wyciągamy syf z zupy,dodajemy przyprawy, marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę.Jak ziemniaki będą miękkie dodajemy posiekaną i wypłukaną kapustę,gotujemy do miękkości,dodajemy koncentrat i cebulkę pokrojoną i podsmażoną na patelni.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 05.05.2015 16:11
pyszne jedzonko do zjedzenia..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak