Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusniaki z kapustą i grzybami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana
50 dag
masło
15 dag
drożdże
4 dag
mleko
70 ml
śmietana
1/2 szkl
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka
żółtko jajek
1 szt
jajko
2 szt
cebula
2 szt
kapusta kiszona
1 kg
grzyby suszone
5 dag
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusniaki z kapustą i grzybami

Grzyby namoczyć na kilka godzin, ugotować. Drobno posiekaną cebulę zrumienić na oleju. Kapustę ugotować, odcisnąć i posiekać. Dodać usmażoną cebulę, pokrojone ugotowane grzyby,szczyptę pieprzu, wymieszać. Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać mleko, wymieszać. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło, śmietanę, 1 jajko, żółtko i rozpuszczone drożdże, wyrobić ciasto. następnie rozwałkować, pokroić na prostokąty, nakładać farsz i zwijać w ruloniki. Posmarować roztrzepanym jajkiem, ułożyć na blaszce i piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.11.2012 11:43
smaczna zupka
Motorek 13.11.2012 11:43
smaczna zupka
Agnik 22.04.2011 21:16
pycha
Iwona51
Iwona51 02.01.2011 06:46
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak