Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona do słoików (po Kurpiowsku)
Kroki postępowania
Kapustę drobno poszatkować, skropić wodą z kwaskiem i odstawić na 2 godziny.
![Krok 1 - Kapusta czerwona do słoików (po Kurpiowsku) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusta-czerwona-do-sloikow-po-kurpiowsku1-2.jpg)
![Krok 2 - Kapusta czerwona do słoików (po Kurpiowsku) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusta-czerwona-do-sloikow-po-kurpiowsku2-2.jpg)
![Krok 3 - Kapusta czerwona do słoików (po Kurpiowsku) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusta-czerwona-do-sloikow-po-kurpiowsku3-2.jpg)
kapusta czerwona | 1 kg |
jabłka | 30 dag |
cebula biała | 3 szt |
cukier | 1,3 dag |
sól | 7 gram |
Kwas cytrynowy Prymat | 7 gram |
pieprz | |
ziele angielskie | |
Liść laurowy suszony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: