Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
cebula 2 duże
czosnek mała główka
Kminek cały Prymat mała łyżeczka
olej roślinny 3-4 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat kilka kulek
Ziele angielskie całe Prymat kilka kulek
Liść laurowy suszony Prymat 3-4
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa w płynie do smaku
grzyby suszone 200-250 g

Porada

Kapusta jest najsmaczniejsza zrobiona 1-2 dni wcześniej, kiedy wszystkie smaki się połączą.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Grzyby w całości zalać gorącą wodą i pozostawić do spęcznienia na kilka godzin. Ugotować prawie do miękkości.

Kapustę zalać niewielką ilością wrzątku, dolać wywar z grzybów i ugotować z dodatkiem ziela angielskiego, liści laurowych, jałowca i kminku. Pod koniec dodać grzyby. Odparować większość płynu.

Cebulę pokroić dość grubo i zeszklić na oleju, po czym dodać do kapusty i razem podgrzewać kilka minut. W tym czasie doprawić do smaku uniwersalną płynną przyprawą oraz pieprzem. Na końcu dodać wyciśnięty czosnek i krótko zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 27.12.2016 13:41
lubię taka kapustkę :)
Jadwiga/Jaga85 27.12.2016 13:36
bardzo dobra kapustka
slodkieniebo 27.12.2016 13:16
Uwielbiam taką kapustę ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak