Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta z kiełbaską i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1,5 kg
kiełbasa podwawelska 50 dkg
pieczarki 30 dkg
Kucharek przyprawa do potraw
przecier pomidorowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kiełbaską i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kapustę oczyszczamy i szatkujemy. Następnie solimy. Odstawiamy, aby zmiękła.

Krok 1 - Kapusta z kiełbaską i pieczarkami foto
2
Przygotowaną kiełbaskę kroimy i smażymy.
Krok 2 - Kapusta z kiełbaską i pieczarkami foto
3
Kapustę dajemy do garnka. Wlewamy wodę.
Dodajemy kostkę grzybową oraz usmażoną kiełbaskę, gotujemy.
W tym czasie obieramy pieczarki i kroimy dodajemy do kapusty.
Na koniec dodajemy przecier i doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Kapusta z kiełbaską i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 02.12.2016 21:34
super przepis
kd045 02.12.2016 20:15
smakowity przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak