Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kapusta zasmażana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
cebula 2 szt
jabłko 1 szt
mąka 2 łyżki
olej 3 łyżki
kminek 1/2 łyżeczki
woda 1/2 szkl
sól, pieprz do smaku
ocet 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta zasmażana

Kapustę białą szatkować.Prószymy solą i zalewamy wrzątkiem.ok 10 minut.
Sparzoną kapustę odsączamy na sicie.Na oleju zasmażamy posiekana cebulę, gdy się zeszkli dodajemy odsączona kapustę, pokrojone w cząstki jabłka podlewamy 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości.Do ugotowanej kapusty dodajemy kminek i dusimy przez około 5 minut.Na oleju zasmażamy mąkę, dodajemy zasmażkę do kapusty razem z octem, cukrem, pieprze, solą i jeszcze raz zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak