Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Karczek w sosie własnym.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karczek 3 plastry
cebula 2 sztuki
czosnek 1 duży ząbek
przyprawa kucharek
sól do smaku
olej z pestek winogron 4 łyżki
woda
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek w sosie własnym.

Umyć dokładnie pod bieżącą wodą plastry karczku, a potem wysuszyć ręcznikiem papierowym. Do garnka wlać olej z pestek winogron, rozgrzać go. Na gorący olej wrzucić pokrojoną cebulę w kostkę. Smażyć ją do zrumienienia. Potem włożyć plastry karczku i przesmażyć. Następnie wrzucić do garnka ząbek czosnku, podgrzybki suszone, przyprawić Kucharkiem, pieprzem i solą do smaku. Smażyć tak długo, aż mięsko będzie miękkie, dolewając po trochu wody. Karczek najlepiej podawać z ziemniaczkami i kapustką zasmażaną. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 17.04.2014 20:11
karczek to brzmi pysznie i takie na pewno jest
IwonaDD 02.02.2014 12:53
smaczne mięsko
Bernadeta1 15.11.2013 00:00
moje ulubione mięsko, pyszne
w mojej kuchni 08.09.2013 12:34
i taki obiad z dokładką można zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak