Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona z cebulą z serem korycińskim
Kroki postępowania
Każdy kawałek obtoczyć w mące i obsmażyć (z obu stron) na złoty kolor.
![Krok 1 - Karkówka duszona z cebulą z serem korycińskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-duszona-z-cebula-z-serem-korycinskim-1-2.jpg)
![Krok 2 - Karkówka duszona z cebulą z serem korycińskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-duszona-z-cebula-z-serem-korycinskim-2-2.jpg)
Wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, przykryć i dusić (na niewielkim ogniu) do miękkości.
(Sos powinien zagęścić się od mąki, w której obtoczone było mięso.)
Danie doprawić do smaku.
![Krok 3 - Karkówka duszona z cebulą z serem korycińskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-duszona-z-cebula-z-serem-korycinskim-3-2.jpg)
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
(U mnie tym razem był to makaron wymieszany również z serem korycińskim.)
![Krok 4 - Karkówka duszona z cebulą z serem korycińskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-duszona-z-cebula-z-serem-korycinskim-4-2.jpg)