Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

karp z młodą kapustką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 szt
mąka
olej do smażenia
sól
pieprz
kapusta biała 1 szt
margaryna 1/2 łyżki
cebula 1 szt
smalec 1/2 łyżki
sok z cytryny 1 szt
ocet 10 %

Przepis i sposób przygotowania na: karp z młodą kapustką

Karpia sprawić oczyścić z łusek podzielić na kawałki.Każdy kawałek skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki na godzinę.Kapustę szatkujemy zalewamy wodą i zagotowujemy. Chwilkę gotujemy,odlewamy wodę i zalewamy ponownie ciepłą wodą, gotujemy do miękkości.Margarynę i smalec rozgrzewamy dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę,szklimy następnie dodajemy łyżkę mąki dokładnie rozprowadzamy chwilę przesmażamy i dodajemy do odsączonej ugotowanej kapusty.Doprawiamy do smaku solą,pieprzem i octem.Karpia oprószamy dokładnie mąką i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 19.11.2013 13:49
moja ulubiona ryba :-) , przepyszne danie !!
pestka 06.11.2013 06:02
dla mnie bardzo dobry obiad
Róża1 03.11.2013 23:51
wspaniały obiad !!!!!!
Krystyna32 02.11.2013 15:10
lubię karpia
berys18 28.10.2013 18:40
pyszny obiad
Łukasz15 25.10.2013 08:17
Lubię karpia
sara1 15.10.2013 10:23
jedzonko pierwsza klasa
Mati13 15.10.2013 08:20
to cos dla mnie! super
Adamorek 14.10.2013 23:48
doskonałą rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak