Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka z kremem adwokatowym
Kroki postępowania
CIASTO: Wodę wlać do garnka, dodać margarynę i doprowadzić do roztopienie margaryny.
![Krok 1 - Karpatka z kremem adwokatowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-karpatka-z-kremem-adwokatowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Karpatka z kremem adwokatowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-karpatka-z-kremem-adwokatowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Karpatka z kremem adwokatowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-karpatka-z-kremem-adwokatowym3-2.jpg)
Powstałe ciasto podzielić na dwie części i wyłożyć na brytfanny. Piec w 180 stopniach przez około 20 minut. Po tym czasie wyjąć i upiec drugie. Oba ciasta ostudzić.
![Krok 4 - Karpatka z kremem adwokatowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-karpatka-z-kremem-adwokatowym4-2.jpg)
MASA: Zagotować 2/3 mleka, w mniejszej części rozbełtać jajka, żółtka, cukier wanilinowy i budynie. Wmieszać do gotującego się mleka. Mieszać do zagotowania. Odstawić do ostudzenia.
![Krok 5 - Karpatka z kremem adwokatowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-karpatka-z-kremem-adwokatowym5-2.jpg)
Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać zimny budyń, a na koniec dodać adwokat. Miksować przez około 10 minut.
![Krok 6 - Karpatka z kremem adwokatowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-karpatka-z-kremem-adwokatowym6-2.jpg)
Po tym czasie wyłożyć masę na jedno ciasto, przykryć drugim i posypać cukrem pudrem. Odstawić na godzinę do lodówki.
![Krok 7 - Karpatka z kremem adwokatowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-karpatka-z-kremem-adwokatowym7-2.jpg)