Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kartoflanka z pieczarkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
5 szt
marchew
1 szt
ziemniak
5 szt
śmietanka 12-procentowa
1 szt
udko
sól
Sklep Prymat
przyprawa w płynie
natka pietruszki
masło
1 łyżka
makaron nitki
2 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z pieczarkami

W garnku z woda gotujemy udko . PO ok 15 min dodajemy pokrojone ziemniaki i starta marchewkę . Doprawiamy solą gotujemy do miękkości . Między czasie pieczarki siekamy dosć drobno i podsmażamy je na maśle następnie dodajemy do garnka z zupa .Zagotowujemy .Dodajemy makaron nitki . Gotujemy ,doprawiamy przyprawa w płynie ,pieprzem .Zaciągamy śmietana i dodajemy posiekana natkę pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 18.03.2012 07:51
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak