Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kasza gryczana z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 1/2 szklanki
woda 1 1/2 szklanki
mleko 1 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
cebula biała 1 szt
twaróg 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z serem

Wykonanie:
Kaszę wsypać do garnka, zalać mlekiem wymieszanym z wodą i mieszając gotować na małym ogniu, przyprawić do smaku i ugotować do miękkości. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle. Ugotowaną kaszę rozłożyć do salaterek, posypać twarogiem, obłożyć przyrumienioną cebulką. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 10.12.2015 00:15
muszę wypróbowac
RenataZ-et 09.12.2015 21:14
takiego połączenie jeszcze nie jadłam - muszę spróbować :)
w mojej kuchni 09.12.2015 20:22
mąż taką kaszę lubi z kefirem
Marta1986 09.12.2015 19:20
pyszne mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak