Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna z jagodami
Przygotowanie:
Wodę zagotować z masłem, solą, cukrem.
Na wrzątek wsypywać powoli kaszę mannę, cały czas mieszając drewnianą gwiazdką do kaszy manny lub łyżką na średnim ogniu, gotować z do zagęszczenia i mieszać.
Gdy zacznie gęstnieć wlać mleko i mieszać do zagotowania, zdjąć z ognia i od razu przełożyć do miseczek, zostawić do wystygnięcia, nakryć miseczki folią spożywczą - nie będzie kożucha jeśli ktoś nie lubi.
![Krok 1 - Kasza manna z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kasza-manna-z-jagodami2-2.jpg)
![Krok 2 - Kasza manna z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kasza-manna-z-jagodami3-2.jpg)
![Krok 3 - Kasza manna z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kasza-manna-z-jagodami4-2.jpg)