Przepis i sposób przygotowania na: Kaszak z galaretką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kaszak z galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaszak-z-galaretka1-2.jpg)
![Krok 2 - Kaszak z galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaszak-z-galaretka2-2.jpg)
![Krok 3 - Kaszak z galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaszak-z-galaretka3-2.jpg)
Po stężeniu masy grysikowej układamy na wierzchu cząstki mandarynki, a następnie zalewamy całość wystudzoną galaretką pomarańczową. Ponownie odstawiamy do stężenia.
![Krok 4 - Kaszak z galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaszak-z-galaretka4-2.jpg)
mleko | 500 ml |
kasza manna | 3 łyżki |
cukier | 2 łyżki |
galaretka | szafirowa 1 opakowanie |
mandarynka | 1 sztuka |
galaretka pomarańczowa | 1 opakowanie |
wrzątek | 350 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: