Przepis i sposób przygotowania na: Kaszotto z dynią i tofu
Danie jednogarnkowe bez mięsa też może być pyszne i pełne smaków. Tu masz przepis na kaszotto z dynią i tofu, w którym jest papryka, cukinia i dynia. Wege potrawa jednogrankowa na obiad lub lunch.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kaszotto z dynią i tofu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaszotto-z-dynia-i-tofu1-2.jpg)
![Krok 2 - Kaszotto z dynią i tofu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaszotto-z-dynia-i-tofu2-2.jpg)
Dodaję pokrojoną paprykę.
![Krok 3 - Kaszotto z dynią i tofu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaszotto-z-dynia-i-tofu3-2.jpg)
Dodaję pokrojoną dynię.
![Krok 4 - Kaszotto z dynią i tofu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaszotto-z-dynia-i-tofu4-2.jpg)
Bulion dolewam stopniowo jak widzę że kasza go wchłonie. Pod koniec dodaję cukinię pokrojoną bo ona potrzebuje najkrócej się dusić.
![Krok 5 - Kaszotto z dynią i tofu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaszotto-z-dynia-i-tofu5-2.jpg)
Na końcu dodaję tofu pokrojone. Doprawiam bazylią, gałką muszkatołową, solą, pieprzem.
![Krok 6 - Kaszotto z dynią i tofu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaszotto-z-dynia-i-tofu6-2.jpg)